marți, 3 decembrie 2013

Preturile de inchiriere ale garsonierelor in Craiova si din alte parti


     Preturile de inchiriere a garsonierelor variaza in functie de zona in care acestea sunt situate si de tipul de locuinta (decomandata, semidecomandata), ca si de imbunatatirile aduse spatiului respectiv. Cautarea unei garsoniere este insa un proces de durata, pentru ca trebuie vazute mai multe locuinte. Cautand o garsoniera in Craiova, ma uitam pe un site de inchirieri.

     Foarte putine garsoniere au poze, iar in ceea ce priveste preturile, acestea ajung si la la 350 de euro. Am vazut o garsoniera care se inchiriaza cu 800 de lei si este situata la etajul 7 al unui bloc. Are o suprafata utila de 47 metri patrati si balcon. Suprafata este destul de mare pentru o garsoniera, in poze arata destul de bine, insa trebuie vazut la fata locului.

     Are o serie de utilitati, este mobilata si se afla intr-un bloc nou. Cautand alte optiuni de inchirieri garsoniere in Craiova, am gasit o locuinta de 38 de metri patrati, confort I, cu balcon, situata la etajul 5 din 7. Pretul insa este de 200 de euro, negociabil.

     Am gasit o garsoniera asemanatoare din punctul de vedere a conditiilor, cu o suprafata de 40 de metri patrati, aflata la etajul 6 din 7, tot cu balcon, pretul fiind de 180 de euro negociabil. La acelasi pret (180 de euro) am vazut o garsoniera de inchiriat confort lux, insa nu se mentionau suprafata sau facilitatile, ci doar ca este mobilata.

     Tot la 180 de euro am gasit si o garsoniera intr-o vila, aflata la mansarda, confort lux, baie si diverse utilitati, insa cred ca spatiul este destul de mic, iar inaltimea tavanului iti da senzatia ca esti intr-un loc stramt.

     Nu este usor sa mergi de fiecare data sa vezi o locuinta, pentru ca necesita timp, insa e cea mai buna modalitate de a gasi ceva care sa iti placa. Iti poti face o idee si urmarind anunturile de pe site-uri (vezi ce preturi sunt, cum merge piata), insa cred ca desi pretul de inchiriere al unei garsoniere poate fi acelasi in mai multe cazuri, conditiile sunt diferite si nu mereu acceptabile. Daca esti un bun negociator, poti sa obtii si un pret mai bun, insa trebuie sa iti justifici cumva pretentiile.