miercuri, 20 mai 2015

Steaua, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal ale Romaniei

Echipa Steaua este una dintre cele mai iubite din Romania, fiind cea care a adus printre cele mai multe trofee si cele ai mari bucurii suporterilor sai.

          Echipa Steaua are acest nume din anul 1961

          Jucatorii de la Steaua au reusit, in anul 1986, o performanta unica Romania: au castigat Cupa Campionilor Europeni.

Sigla pentru Steaua
sursa foto:wikipedia
          Echipa Steaua are acest nume din anul 1961, dar echipa a fost fondata in anul 1974. Culorlie clubului sunt rosu si albastru, iar meciurile de acasa ale echipei se joaca  pe Stadionul Ghencea. Arena fotbalisticaare peste 28.000de locuri in tribunele sale. Antrenorul echipei este Costel Galca.

          Meciurile  Steaua-Dinamo, derby etern

          Meciurile echipei Steaua cele mai urmarite sunt cele dintre Steaua si Dinamo, echipe cu o rivalitate eternal. Dar si partidele dintre Steaua si Rapid. Sunt cu o miza mare, fiindca si aceste ecipie sunt rivale de temut.

Poze reprezentative pentru echipa Steaua
sursa foto: wikipedia

          In prezent, echipa Steaua se afla pe locul 2 in Liga 1,  cea mai importanta competitive fotbalistica din Romania, pe primul loc fiind ASA Taru Mures. Anul trecut si aum doi ani Steaua a castigat campionatul intern de fotbal, ceea ce suporterii isi doresc sa se intample si in acest an.

          Steaua are 25 de titluri de campioana a Romaniei

          Steaua a castigat cele mai multe campionate ale Romaniei, si anume 25, ceea ce este un plamares impresionant. De asemenea, jucatorii echipei Steaua au adus suporterilor si bucuria castigarii altor cupe si supercupe ale Romaniei, mai exact un numar de 21 de  Cupe ale Romaniei si nu mai putin de sase Supercupe ale Romaniei.

Cea mai iubita echipa a Romaniei - Steaua
sursa foto: Fanatik.ro
          Insa cea mai mare performanta a clubului Steaua ramane cea din anul 1986, cand a castigat Cupa Campionilor Europeni. Atunci, in finala disputata la Sevilla, dintre Steaua si FC Barcelona, cel care a adus practic Cupa Campionilor in Ghencea este Helmut Duckadam, care a reusit atunci sa apere patru lovituri de departajare. Finala s-a disputant pe 7 mai, urmand la ca la anul sa se implineasca 30 de ani de cand prima si singura echipa din tara noastra a castigat cea mai importanta competitie itre cluburi din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu